Flere butiksrøverier

Større sikkerhed i bankerne tvinger røvere til at vende opmærksomheden mod almindelige butikker. Sidste år slog antallet af butiksrøverier rekord på landsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 30. april fik Suzet Hansen og hendes medarbejder sig en slem forskrækkelse.

- Lige pludselig, kommer en ung gut ind med maske på, og siger 'hit med pengene! Det skal være NU!', fortæller Suzet Hansen, som ejer Vestergades Bageri i Slagelse.

En røver forsøgte at true sig til indholdet i kassen. Uden held.

Antallet af butiksrøverier slog sidste år rekord på landsplan. I alt modtog politiet 850 anmeldte røverier. Der er ikke præcise tal for vores region, men ser man på alle slags røverier, er tallet steget fra 323 i 2007, til 439 i 2008. Midt- og Vestsjællands politikreds trækker op, med en stigning på 78%.

- Det at bankerne har sikret sig meget bedre og mange er blevet pengeløse, det gør jo, at det ikke er så interessant at gå ind i en bank, hvis man er røver. Så må man finde nye græsgange, og det er så det man har gjort, siger Carsten Andersen, Kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfor er butikkerne også begyndt at sikre sig bedre mod røverierne. Fakta var de første i verden til at indføre et lukket pengesystem. Det taler med kassen, og finder selv ud af, hvor mange penge kunden skal have retur. Det betyder, at ingen kan få fat i pengene. Og så er der jo ingen grund til at true medarbejderne.

Det er dog ikke en løsning, som Suzet Hansen vil tage i brug.

- Det synes vi ikke er nødvendigt, vi er jo en lille butik uden den store omsætning, så det synes vi ikke, at vi har brug for, siger hun.