Flere butiksrøverier

Større sikkerhed i bankerne tvinger røvere til at vende opmærksomheden mod almindelige butikker. Sidste år slog antallet af butiksrøverier rekord på landsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 30. april fik Suzet Hansen og hendes medarbejder sig en slem forskrækkelse.

- Lige pludselig, kommer en ung gut ind med maske på, og siger 'hit med pengene! Det skal være NU!', fortæller Suzet Hansen, som ejer Vestergades Bageri i Slagelse.

En røver forsøgte at true sig til indholdet i kassen. Uden held.

Antallet af butiksrøverier slog sidste år rekord på landsplan. I alt modtog politiet 850 anmeldte røverier. Der er ikke præcise tal for vores region, men ser man på alle slags røverier, er tallet steget fra 323 i 2007, til 439 i 2008. Midt- og Vestsjællands politikreds trækker op, med en stigning på 78%.

- Det at bankerne har sikret sig meget bedre og mange er blevet pengeløse, det gør jo, at det ikke er så interessant at gå ind i en bank, hvis man er røver. Så må man finde nye græsgange, og det er så det man har gjort, siger Carsten Andersen, Kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfor er butikkerne også begyndt at sikre sig bedre mod røverierne. Fakta var de første i verden til at indføre et lukket pengesystem. Det taler med kassen, og finder selv ud af, hvor mange penge kunden skal have retur. Det betyder, at ingen kan få fat i pengene. Og så er der jo ingen grund til at true medarbejderne.

Det er dog ikke en løsning, som Suzet Hansen vil tage i brug.

- Det synes vi ikke er nødvendigt, vi er jo en lille butik uden den store omsætning, så det synes vi ikke, at vi har brug for, siger hun.


Nyhedsoverblik