Flere bolighandler men priserne følger ikke trop

Antallet af bolighandler stiger mere i Vest- og Sydsjælland end i resten af landet, men salgspriserne følger ikke trop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som den eneste region kunne Vest- og Sydsjælland præsentere et antal bolighandler, der i de første fire måneder af 2016 var højere end i samme periode af 2015, men salgspriserne er det seneste år kun steget med 3,2 procent i landsdelen. Det er mindre end i landsgennemsnittet på 3,8 procent. Det viser opgørelse fra Boligsiden.dk

Mens huspriserne i januar 2010 lå 19 procent under landsgennemsnittet i Vest- og Sydsjælland, ligger de i dag 37 procent lavere; et fald på 18 procentpoint.

Kun Bornholm har tabt mere terræn. Forskellen mellem huspriserne på solskinsøen og landsgennemsnittet er gået fra at ligge 34 procent under til at ligge 53 procent under; et fald på 19 procentpoint.

- Boligmarkedet går ikke dårligt i Vest- og Sydsjælland. De mange bolighandler i år vidner om stor aktivitet og et godt flow af boliger. Men de andre landsdele klarer sig bare bedre på prisen, og de trækker gennemsnittet så meget op, at landsdele som Bornholm og Vest- og Sydsjælland sakker agterud, siger Birgit Daetz.