Flere bliver snydt, når de handler på nettet - politiet kan ikke følge med

Sager med folk, der bliver snydt, når de handler på nettet, eksploderer i øjeblikket. Der er så mange sager, at politiet ikke har tid nok til alle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sager om borgere, der bliver snydt, når de handler på nettet, hober sig op på politiets skrivebord.

Faktisk er der så mange sager, at politiet ikke har tid nok til at kigge på dem alle sammen.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de i øjeblikket 1200-1400 sager, der handler om internetbedrageri, og som endnu ikke er afsluttet. Derudover er der de mørketal med folk, der bliver snydt, men som undlader at anmelde det.

quote Vi kan i den grad nikke genkende til, at det er et stigende problem

Carsten Høj Hansen, afdelingsleder for økonomisk kriminalitet, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi kan i den grad nikke genkendende til, at det er et stigende problem, siger Carsten Høj Hansen, der er afdelingsleder for økonomisk kriminalitet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han fortæller, at det ofte er de samme varer, der bliver snydt med, som populære koncertbilletter, festivalbilletter og PlayStations og iPhones.

Politi: Vi er udfordret af antallet af sager

En undersøgelse foretaget hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi viser, at sagsindtaget i efteråret 2018 ligger 40-80 procent højere per måned, end det gjorde i 2016. Ifølge Carsten Høj Hansen har politiet i øjeblikket svært ved at følge med, og derfor går der også længere tid, inden sagerne bliver opklaret.

quote Vi er udfordret af antallet af sager, og dermed er sagsbehandlingstiderne på nogle af de her sager meget lange

Carsten Høj Hansen, afdelingsleder for økonomisk kriminalitet, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi er udfordret af antallet af sager, og dermed er sagsbehandlingstiderne på nogle af de her sager meget lange. Det er ikke, fordi sagerne er svære at efterspore, for der er som regel kontooplysninger, man kan følge. Det kan man også se på de henvendelser, vi får fra borgerne. Det er ikke, fordi det er svært at opklare - det er mængden af sager, der gør det svært, siger Carsten Høj Hansen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Gode råd:

Der er dog ikke nogen grænse for, hvor stort - eller småt - et beløb, der skal være svindlet for, før politiet tager sagen op.

- Der er ikke en bagatelgrænse på den måde. Et snydt beløb er et snydt beløb. Men det kan selvfølgelig være svært at vise folks fortsæt til berigelse – det kan være nemmere med 5000 kroner end 150 kroner, siger Carsten Høj Hansen fra afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Han indrømmer, der godt kan være forskel på, hvilke sager der ligger øverst i bunken.

- Der kan være en prioritering i, at en sag til 50 kroner ikke er den, der kommer til at ligge øverst i bunken. Hvis det omhandler 50 kroner, kan sagen godt komme til at ligge længe. Men er det en genganger, vil det blive prioriteret for at få stoppet den, der snyder, siger Carsten Høj Hansen.

TV ØST har forsøgt at få tal fra Midt- og Vestsjællands Politi, men det har endnu ikke været muligt.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere