Flere anholdte i børnepornosag bliver løsladt

Beviserne i stor politiaktion tyder til at være svage. I hvert fald bliver mange anholdte løsladt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mindst fire af de 10 personer, som i forbindelse med en landsdækkende politiaktion mod misbrug af børn via internettet, vil blive løsladt. 

Blandt andet er en 42-årig mand fra Stevns Kommune blevet løsladt igen efter sin anholdelse, da der ikke kan findes beviser mod ham. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Desuden vil to personer anholdt  af Østjyllands Politi og én person anholdt af Københavns Vestegns Politi blive løsladt, oplyser Ritzau.

Aktionen er forankret hos Rigspolitiets it-enhed, kaldet NC3, men der er ikke alle steder fundet beviser på påstandene.

- Vi har modtaget to sager fra NC3, hvor vi har foretaget anholdelse og ransagning. De anholdte vil blive løsladt, da vi ikke vurderer, at der er grundlag for fængsling, siger politikommissær Helle Edelbo fra Østjyllands Politi til Ritzau.

Sagen drejer sig om personer, der af politiet mistænkes for at have bestilt seksuelle overgreb mod børn, som de har overværet live på deres computer via såkaldt streaming over internettet.

Ud over Østjyllands Politi er der i sagen foretaget anholdelser i politikredsene i Nordsjælland, København, Københavns Vestegn, Midt- og Vestjylland samt Midt- og Vestsjælland.

To anholdte i Midt- og Vestjyllands politikreds

Midt- og Vestjyllands Politi har til Ritzau oplyst, at man her har to anholdte. Her kan vicepolitiinspektør Jørgen Blegrav Lauritsen dog endnu ikke oplyse, hvorvidt de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Grundloven forbyder politiet at frihedsberøve anholdte i mere end 24 timer. Herefter skal der en dommer ind over, hvis frihedsberøvelsen skal forlænges i form af varetægtsfængsling.

For at dommeren kan varetægtsfængsle en sigtet, skal der minimum foreligge en såkaldt begrundet mistanke om, at den sigtede er skyldig.

/ritzau/