¨

Flere 17-årige bilister sigtes for at køre uden ledsager

Arkivfoto. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Forsøgsordningen med de 17-årige, der kan tage kørekort og køre bilen ledsaget af en erfaren bilist, er røget ind i problemer.

Der er røget luft ud af dækkene på forsøgsordningen med de 17-årige, der kan tage kørekort og sætte sig bag rattet ledsaget af en erfaren bilist ved siden af.

For ifølge tal fra Rigspolitiet kører flere af de unge biler alene og bryder dermed loven. Tallene viser nemlig, at der er sket en firdobling i antallet af sigtelser af 17-årige med kørekort, som kører uden ledsager, på et år. I 2017 var der 43 sigtelser, mens der i 2018 var 162.

Det skriver DR Nyheder.

- Vi har en opfattelse af, at tallene er meget, meget større, end det, der ses i statistikkerne. Vi hører fra medlemmer i hele landet, at de ser mange af deres tidligere elever, der kører rundt i trafikken uden ledsager. Vi hører, at det er et stort problem, siger René Arnt, der er landsformand fra Dansk Kørelærerunion.

Bliver en 17-årig taget i at køre bil uden en ledsager, så er straffen 3.000 kroner i bøde. Ifølge Rådet for Sikker Trafik bør straffen være, at man mister førerretten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App