Firmaer sparer på julefrokosten

Slut med dyre livebands, champagne og mondæne lokaler. Har du også bemærket det? Skriv om din julefrokost her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der bliver mindre gris på gaflen og færre dyre dråber rødvine til årets firmajulefrokoster. Virksomhederne skærer nemlig det overflødige fedt fra julefrokosterne for at spare penge. Det viser en rundspørge Nyhedsbureauet Newspaq har lavet blandt en håndfuld julefrokostarrangører.

- Det er cremen på lagkagen, der bliver fjernet, og der bliver skåret ned på væsentlige punkter. Det kan for eksempel være musikken, hvor det store solistnavn bliver sparet væk, og så tager man et kopiband i stedet for, siger Thomas Nielsen, der er salgschef hos eventfirmaet Nordic Event, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Signalværdi
Han skyder på, at budgetterne til julefrokost i gennemsnit er faldet med 25 procent. Det betyder også, at virksomheder flytter årets julefest til en kantine eller en parkeringshal hos firmaet selv frem for at leje et dyrt lokale eller en hal ude i byen.

Hos firmaet Nordic Event mener salgschefen, Thomas Nielsen, at det lige så meget er et spørgsmål om signalværdi som økonomi, når firmaerne sparer. For det ser skidt ud, hvis virksomheder holder store gallafester i en tid, hvor der bliver fyret, selvom det næppe er julefrokosten, der er afgørende for, om et firma går konkurs.

Din firmajulefrokost?
Har du bemærket, at din firmajulefrokost er blevet mere skrabet i år? Hvor er der sparet? Og er det ok? Kom med en kommentar herunder:


Nyhedsoverblik