¨

Find regntøjet frem til weekenden

Foto: TV ØST

Der er hverken vinterfrost eller varmere vejr på vej. Blæsten, kulden og regnen fortsætter hen over weekenden.

Der er ingen grund til at pakke gummistøvler og vindjakke væk endnu. De seneste dages regn og blæst fortsætter nemlig hele weekenden over.

- Fredag starter egentlig med at være en pæn dag, men allerede fra om aftenen går det galt. Der kommer et lavtryk fra nordvest med en tilhørende front, som giver regn i hele landet en stor del af lørdagen, siger Klaus Larsen, vagtchef hos DMI.

Termometeret kommer til at vise mellem tre og syv grader, og samtidig fortsætter det med at blæse landet over.

Især i forbindelse med lørdagens lavtryk kan de, der bevæger sig udenfor, forvente kraftig vind i håret.

- Det bliver ikke helt så kraftigt, som vi har oplevet det de sidste par dage, men allerede fredag vil den østlige del af landet opleve op til hård vind, og lørdag tiltager det en smule i hele landet, siger Klaus Larsen.

Og blæsten kan da også betyde, at det føles en del koldere, end det egentlig er.

- Blæst og lave temperaturer er ikke en rar cocktail. Når luften er kølig og blæsten fjerner varmen fra vores kroppe, så føles vejret bitterligt koldt - også selvom termometeret viser plusgrader, siger Klaus Larsen.

Søndag begynder det at klare op hen på eftermiddagen, og temperaturen falder en smule, men holder sig fortsat over frysepunktet.

- Og vi ligger stadig med lavtrykket så tæt på, at der er god mulighed for en del skyer og byger - og måske lidt slud og sne, lyder det fra DMI.

Til gengæld er der godt nyt til de danskere, der savner frostgraderne her i januar måned.

I løbet af natten til mandag klarer det så meget op, at temperaturen falder ned til minus fem-seks grader, og bilister skal være opmærksom på glatte veje på vej til arbejde.

Vinterfrosten bliver dog kortvarig, for allerede mandag passerer et nyt lavtryk Danmark og bringer plusgrader, blæst og regn med sig.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App