Find paraplyer og solbriller frem til weekenden

Weekendens vejr bliver en blandet landhandel, der lægger barskt ud med regn og blæst, som dog bliver afløst af mildere prognoser, der igen bliver afløst af regn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver brug for både paraplyer og solbriller denne weekend.

Det skriver Ritzau.

Politisk og kulturelt er det en stor weekend med folkemøde på Bornholm, Northside-festivalen i Aarhus og Copenhell med heavybands i hovedstaden.

Gråt og blæsende

Og alle steder må deltagerne forberede sig på blandet vejr med regnbyger, op til kraftig vind og solskin hist og pist, fortæller Michael Skelbæk, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Fredag bliver en gråvejrsdag. Næsten efterårsagtig med vedvarende regn om morgenen og tiltagende vind.

- I løbet af formiddagen tager vinden til i styrke fra vest og sydvest. Ved kysterne op til kuling. Så vi får en blæsende og lidt barsk start på weekenden, siger han.

15 til 18 grader

I løbet af fredag eftermiddag begynder det dog at klare op med nogen sol, og vinden lægger sig en smule. Det bliver mellem 15 og 18 grader varmt.

- Opklaringen holder sig til lørdag formiddag, som bliver rigtig flot med en hel del solskin uden megen vind. Men det holder ikke ved, fortæller meteorologen og fortsætter:

- Regnvejr trækker ind over landet fra sydvest i løbet af eftermiddagen. Regnen vil først ramme Bornholm i aftentimerne.

Lørdagen bliver en smule varmere end fredag med temperaturer omkring 20 grader. I den sydvestlige del af landet endda op til 22 grader i heldigste fald, lyder det.

Regnvejret driller

Søndag bliver det igen køligere - ned til 15 grader.

- Regnvejr vil drille en del i begyndelse af dagen. Men så tynder det ud i bygerne, og der vil også komme en del solskin i løbet af søndagen, siger Michael Skelbæk.

/Ritzau/