Find din kommune: Så tørt er der lige nu

De mange solrige dage har tørret jorden, og DMI's tørkeindeks brager opad. I vores region topper Odsherred listen over tørre steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens nogle nyder solskinnet og strandvejret, så har det store konsekvenser for enkelte.

Især landmændene frygter, at tørken vil skade høsten.

Samtidig er flere kommunale brandberedskaber begyndt at advare mod brug af ild i det fri, fordi det hurtigt kan sprede sig i tørken.

Det er DMI's tørkeindeks der blandt andet kan sige noget om, hvor tørt der er i jordbunden. I vores region ligger vi meget højt i tørkeindekset lige nu.

Samtlige kommuner i vores region ligger på 9 eller derover ud af 10 på tørkeindekset. Kun Ringsted og Vordingborg Kommuner ligger lige under, men DMI forventer, at de kravler med op i indekset i løbet af søndagen.

Vestsjælland og Lolland i rød zone

Ifølge DMI betyder de røde tal i tørkeindekset, at brandriskoen er meget høj, og at jordvandsmagasinet, som planterne har til rådighed, er ved at være brugt op.

Det er især Vestsjælland, Sydvestsjælland og Lolland, der er markeret som værende i det røde felt. Kommuner som Odsherred, Kalundborg og Slagelse er højdespringere i indekset med tal over 9.

Der er endnu ikke udstedt afbrændingsforbud i vores region, men beredskabschef hos Vestsjællands Brandvæsen, Lasse E. Hansen fortalte lørdag til TV ØST, at det kan komme på tale.

- Vi håber på, at vi får vand inden Sankt Hans. Hvis vi ikke får vand inden da, kan vi blive nødt til at overveje et afbrændingsforbud, og det har vi ikke haft siden 1991, sagde beredskabschef Lasse E. Hansen til TV ØST.

Både Vestsjællands Brandvæsen samt Midt- og Sydsjællands Brand og Redning advarer mod brug af ild i naturen. 

Herunder kan du finde din kommune og se, hvor tørt der er. Du kan læse mere om beregningerne af DMI's tørkeindeks på DMI's hjemmeside.

Kommune tørkeindeks d. 2. juni