¨

Finanslov: 57 millioner kroner til regionens trængte kommuner

Foto: Arkivfoto

Finansloven for 2017 sender penge til flere kommuner i økonomisk trængte situationer. Fire kommuner i vores områder ser frem til at modtage penge.

300 millioner kroner er på vej til økonomisk trængte kommuner i hele landet. I vores område er der øremærket 57 millioner kroner til fire kommuner.

Faxe Kommune modtager 11 millioner kroner, Lolland får 13 millioner kroner og Guldborgsund kan se frem til 19 millioner kroner og Vordingborg 14.

Posen med penge falder på et tørt sted, mener Lollands Borgmester Holger Schou Rasmussen.

- Jeg er en glad mand. De anerkender, at der er et problem, og det er jo det, som jeg har knoklet for i et år, siger han.

Ifølge borgmesteren, så vokser træerne dog ikke ind i himlen ved den nyligt vedtagne håndsrækning.

Han mener nemlig ikke, at beløbet er nok til at dække de udgifter, som kommunen bruger til at betale for de personer på overførselsindkomst, der flytter til Lolland udefra.

Til særligt udfordrede kommuner

De kommuner, der modtager tilskuddet er alle kommuner, der har særlige udfordringer i forhold til eksempelvis demografi og beskæftigelse.

-Jeg er rigtig glad for, at vi med finanslovsaftalen er blevet enige om at prioritere en særlig indsats for kommuner med vanskelige økonomiske vilkår, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Kommunerne har alle udfordringer med faldende indbyggertal, et stigende antal af ældre og et lavt antal arbejdspladser. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App