Fik blodprop i hjernen: Afvist af akuttelefon

Heidi Petersen fra Næstved blev afvist af akuttelefonen på trods af en blodprop i hjernen. Hun blev i stedet bedt om at kontakte egen læge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Heidi Petersen fra Næstved blev i fredags ramt af en blodprop i hjernen. Hun ringede til Region Sjællands akuttelefon, men fik at vide at hendes symptomer ikke var akutte nok til at komme direkte på sygehuset.

Hun skulle i stedet kontakte egen læge, og der endte med at gå næsten halvanden time før Heidi Petersen kom med en ambulance.

- Jeg er bare skuffet over, at det er på den måde, tingene foregår, at jeg fik at vide, at jeg skulle opsøge egen læge. En blodprop i hjernen, hvis det ikke er akut, så ved jeg ikke, hvad er, siger Heidi Petersen.

Venter i halvanden time

Fredag morgen var Heidi Petersen på arbejde i Fensmark, da hun begyndte at få det dårligt. Hun kunne ikke styre sin højre arm og mistede førligheden i den.

Ifølge Heidi Petersen, prøvede hun først at kontakte sin læge, men hun var nummer 17 i telefonkøen, så i stedet ringede hun til akuttelefonen og fortalte om sine symptomer. Hun fik at vide, at det ikke var akut nok til at komme direkte på sygehuset. Hun skulle i stedet kontakte sin læge igen. Anden gang hun ringede til lægen, var hun nummer 12 i køen. Da hun endelig kom op til sin læge, ringede lægen først til Næstved Sygehus og dernæst til Roskilde Sygehus, der endte med at sende en ambulance.

- Jeg ringede til akuttelefonen, i stedet for 112, fordi jeg ikke troede, det var så slemt, men vil jo helst ikke tro det værste, fortæller Heidi Petersen.

Region Sjælland beklager

Region Sjælland beklager, at Heidi Petersen har haft en dårlig oplevelse med akuttelefonen.

 - Hvis en patient oplever, at tingene ikke er tilfredsstillende, så er det ikke godt nok, og så må vi undersøge, om der er sket en fejl, siger Christian Wedell-Neergaard (K), formand for Udvalget for Kvalitet og Kapacitet – Sygehusudvalget.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver ramt af en blodprop her.

[video:videonode:220966]