Festivaler vækker udkantsdanmark

Festivaler giver sammenhold og gavner de erhvervsdrivende. Men de kan bidrage med endnu mere til provinsen. Ekspert mener, at der er et kæmpe uudnyttet potentiale for turisme, erhverv og tilflyttere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Når Vig Festival åbner om et par uger, vokser byens indbyggertal fra 1.500 til mere end 15.000. Det kan de lokale erhvervsdrivende mærke. Og festivalledelsen gør da også meget for at promovere lokalområdet.

- Vig Festival er blevet et fyrtårn heroppe og derfor har vi et socialt ansvar. Vi vil gerne have, at vores succes smitter af på dem, der er rundt om os, så vi sammen kan vokse os store, siger Morten Weidemann,  der er festivalleder på Vig Festival.

Men festivalerne kan bidrage meget mere til udviklingen i lokalområderne, mener Jon Sundbo, der er professor i oplevelsesforskning på RUC. Et samarbejde med kommuner og erhvervslivet hele året rundt er vejen frem.

-Det er ikke en mirakelkur til at redde udkantsområderne, men vi kan se, at det i hvert fald er noget, der kan bidrage til en udvikling, siger Jon Sundbo.

På Vig Festival erkender man, at netop samarbejdet i tiden mellem festivallerne har været overset.

- Lige nu er det ikke noget vi gør ret meget. Men det er noget vi har en ide om at gøre fremover, lyder det fra Morten Weidemann.