Festivaler stjæler frivillige fra Landsstævnet

Arrangørerne af Landsstævnet har svært ved at finde frivillige til at give en hånd med stævnet, fordi foreningerne er på Roskilde Festival.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag bliver Landstævnet 2009 skudt i gang i Holbæk. Men når de fire dages idrætsaktiviteter, show og gymnastik er overstået, så mangler der frivillige til at tage oprydningen. Det oplyser nyhedsbureauet Newspaq.

Det skyldes, at landsstævnet i år ligger tæt på Roskilde Festival, og det betyder konkurrence om de frivillige hænder.

- Vi troede, vi kunne deles lidt om de frivillige, men Roskilde trækker mange, og det samme gør Vig-festivalen. Og er man først inde i de her festivalhjælperkredse, så er det svært at komme med igen, hvis man dropper ud, siger Malene Henriksen, der er sekretær for frivillig-gruppen på Landsstævnet til Newspaq.

Roskilde Festival har ikke haft problemer med at samle de omkring 25.000 frivillige, der hvert år bruges. Faktisk har interessen været så stor, at festivalen har sagt nej tak til 4.000-5.000 personer, der gerne ville arbejde frivilligt. Et ønskescenarium for landsstævnesekretær Malene Henriksen.

100 personer om dagen
Hun fortæller, at der stadig mangler 100 personer om dagen til de fem dages oprydning, der følger efter Landsstævnet. Hun har dog ikke tabt modet og regner med, at det trods alt vil lykkes at finde frivillige.

- Erfaringer viser heldigvis, at der er mange, der melder sig under stævnet. Men vi skal også have ringet til nogle foreninger, der ikke kan deltage under stævnet, men som har sagt, at vi gerne må ringe efter stævnet, forklarer hun.

Omkring 26.000 deltager i Landsstævnet, der slutter på søndag. Der er p.t. 3.500 frivillige til at tage sig af deltagerne.