Ferietrafik og glatte veje kan give problemer: Kør i god tid

Vejdirektoratet advarer om risiko for køer i dag. Mange skal afsted på vinterferie, og samtidig er det fortsat glat flere steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kør i god tid og undgå så vidt muligt tidsrummet mellem klokken 11 og 17.

Sådan lyder rådet, hvis du og familien skal afsted i bilen på vinterferie i dag.

- Det er især i retningen sydpå mod Tyskland, vi forventer tæt trafik. Ned ad Køge Bugt- og Sydmotorvejen vil der køre mange biler, siger Nicholas Petersson, vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter.

Først på dagen er trafikken gledet fint, men fredagen før vinterferien er traditionelt store rejsedag.  Ferietrafikken vil også blande sig med myldtretidstrafikken i løbet af eftermiddagen.

- Samtidig kan det stadig være glat på vejene på grund af sne og kulde. Derfor er det en god idé at køre i god tid og holde afstand, så alle når sikkert frem, siger Nicholas Petersson.

Ventetid ved færgen

Skal man med færge til Tyskland, kan der desuden være risiko for ventetid og kø i forbindelse med grænsekontrollen. Sidste år gav det op mod en halv times længere rejsetid.

Nicholas Petersson fortæller også, at der kan være øget trafik over Storebæltsbroen, men her regner han ikke med de store problemer.

Vejene vil være mest trafikerede i dag mellem kl. 11 og 17. Herefter forventer Vejdirektoratet normale tilstande ind til næste weekend, hvor feriefolket vender tilbage fra skipisterne.

Vejdirektoratet opfordrer bilisterne til at følge disse råd: