Ferietid: 40.000 biler over Storebælt fredag

Fredag går folkeskoleeleverne på sommerferie, og så står mor og far klar med pakkede biler. 40.000 forventes at passere storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerens største rejsedage står for døren med starten på skolernes sommerferie fredag. A/S Storebælt forventer, at op 40.000 biler passerer betalingsanlægget fredag, og nogle af årets travleste dage bliver formentligt også at finde i løbet af de næste par uger.

Op mod 45.000 biler vil passere forbindelsen på de travleste dage, og det er da også i juli, at broens rekord er sat.

- Det skete 16. juli 2011, og her var det en kombination af sommertrafik og en stor koncert, der gav rekorden. Det var den dag, Take That skulle have spillet i Parken i København, men hvor koncerten blev aflyst, så det gav både en del trafik ud og hjem, fortæller chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen, der kan afsløre, at rekorden ligger på 47.738 biler.

Kort ventetid trods travlhed

Selv om der bliver travlt i betalingsanlægget i sommermånederne, forventer A/S Storebælt, at de mange feriebilister kan passere uden lang ventetid.

- Vores nye service til BroBizz-kunderne, som betyder, at de kan betale med BroBizz i alle baner, vil være med til at give mere plads i betalingsanlægget. Det betyder nemlig, at de altid kan vælge den bane, hvor der er mindst ventetid og komme hurtigt og nemt gennem anlægget og videre på rejsen. Og vores BroBizz-kunder har taget rigtig godt i mod den nye service, kan vi se, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen.

Julen har timerekorden

A/S Storebælt forventer, at der bliver størst pres på betalingsanlægget lørdag den 13. juli og lørdag den 20. juli, hvor op mod 5.000 biler vil køre over forbindelsen i de travleste perioder mellem klokken 11 og 14.

Det er dog ikke i sommerperioden, at timerekorden er sat. Det skete 2. juledag 2011, hvor 5.267 biler kørte over på en enkelt time.