Fedtede blade giver DSB problemer

Nedfaldne blade giver forsinkelser hos DSB. Rejsende anbefales at tage hjemmefra i god tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver tidligere mørkt, regn og rusk er hverdag, og temperaturen falder.
 
De færreste er vel i tvivl om, at efteråret er over os, og for togdriften er især ét efterårstegn lig med problemer: Bladene falder af træerne.
 
De våde blade fedter skinnerne ind, så togene har sværere ved at komme op i fart og skal bruge længere tid på at bremse. Det betyder næsten uundgåeligt forsinkelser hos DSB, og tirsdag var den første efterårsdag, der for alvor gav problemer for togene.
 
Især i Jylland, men også på Svendborg-banen på Fyn samt Kystbanen og Lille Syd på Sjælland har de togrejsende oplevet forsinkelser på grund af nedfaldne blade, siger trafikinformationschef hos DSB, Tony Bispeskov, til Ritzau.

Spuler skinnerne rene

Banedanmark kører dagligt på skinnerne i såkaldte løvfaldstroljer, der højtryksspuler skinnerne med varmt vand for at fjerne de fedtede blade, men forsinkelser kan ikke undgås.
 
- Derfor er det en god idé, at man besøger vores hjemmeside, hvor man kan se, hvilke strækninger der er problemer på.
 
  - Desuden bør man tage hjemmefra i god tid, hvis det er vigtigt, at man er fremme til tiden, anbefaler Tony Bispeskov, der tilføjer, at DSB har lagt foldere om problemet i togene.
 
 Hvor lang tid problemerne vil vare, er svært at sige.
 
- Løvfaldet varer typisk en måneds tid. Men nogle år falder alle bladene stort set samtidig og giver voldsomme problemer i en kort periode. Andre år kommer de dryssende og giver problemer over en længere periode, forklarer DSB's trafikinformationschef.
 
 /ritzau/