Fedtafgift vil koste arbejdspladser

Flere virksomheder i regionen har regnet ud, at de vil miste millioner af kroner på Regeringens nye lovforslag om en afgift på fedt. Og det vil i sidste ende koste arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13 kroner per kilo mættet fedt. Så meget skal regionens virksomheder af med, hvis regeringen får sin vilje om en ny fedt afgift. Og det kan mærkes, også hos Arla I Slagelse.

- Der kommer en afgift på vores mange millioner kilo fedt fra fløde, risalamande, smør med mere, og det bliver et sted mellem 20-30 millioner kroner, det kommer til at koste os.

Den regning lander et sted hos forbrugerne, men hos Rieber & Søn i Havnsø, frygter man at forbrugerne vil købe mindre af den med K på, hvis salaterne bliver dyrere.

- Det bliver også et tocifret millionbeløb hos os produktionsomkostnignerne stiger med, og det har vi ganske enkelt ikke råd til selv at betale, det skal forbrugere. Hvis ikke de vil det, så omsætningen falder, så må vi være færre hænder, lyder det fra administrerende direktør hos Rieber & Søn A/S, Kasper Lenbroch.

Ingen virksomheder TV2 Øst har talt med, vil endnu sætte tal på, hvor mange hoveder, der vil skulle fyres. men der vil komme fyringer.

- Hvis vores omsætning falder, falder vores bemanding, det hænger uvægerligt sammen, siger Kasper Lenbroch.

Regeringen forventer at kunne få 1,5 milliarder kroner i statskassen med forslaget om en ny fedtskat. Skatteminister Troels Lund Poulsen beder bekymrede virksomhedsledere og medarbejdere slå koldt vand i blodet.

- En afgift på fedt skal ikke betyde, at atbejdspladser bliver sendt ud af Danmark. Det er helt afgørende, og det kommer heller ikke til at ske, siger han.