¨

FDM: Kørselsfradraget kan være på vej ned

Skatterådet mødes tirsdag for at fastlægge kørselsfradraget for 2017. Forbrugerøkonom hos FDM mener, at det kan være på vej ned.

Mange pendlerne i Region Sjælland tager hver dag hundrede-kilometerlange ture til og fra arbejde. Og for dem kan der snart være økonomisk dårligt nyt på vej.

Skatterådet skal nemlig tirsdag fastsætte satserne for næste år befordringsfradrag. Ifølge forbrugerøkonom hos FDM, så ser det ikke ud til, at der bliver åbnet op for gaveposen.

- Jeg tror, at fradraget bliver sat lidt ned. Det bliver i hvert fald ikke sat op, siger Allan Skytte Christensen.

- Forkert signal at sende

Forbrugerøkonomen skeler til den satsnedsættelse, der blev foretaget sidste år for ture på over 120 kilometer. Han mener derfor, at det er sandsynligt, at nedsættelsen ender på tre øre mindre per kørt kilometer.

Selvom han ikke mener, at det er noget, der vælter FDMs medlemmers budgetter, så er det alligevel et problem.

- Det er ærgerligt, at fradraget måske sættes ned. Hvis formålet er at folk skal arbejde længere væk, så er det er forkert signal at sende, siger han.

Han peger på, at der netop har været en stigning i antallet af pendlere, der har valgt at tage de lange ture til og fra arbejde. Og at den tendens måske kan blive udhulet.

- Det kan ikke nytte noget, at pendlerne piber

Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen i Nordea siger til Finans, at hun er enig med FDMs betragtning i, at fradraget vil blive sat ned. Hun peger på, at både benzinprisen og inflationen er lav. Derfor er det ifølge hende ikke et problem, hvis fradraget sættes ned.

- Det kan ikke nytte noget, at pendlerne piber, for alt andet lige så betyder et fald i kørselsfradraget, at udgifterne ved at have bil også er gået ned, siger Ann Lehmann Erichsen fra Nordea til Finans.

Skatterådet plejer at melde de nye satser ud kort efter deres møde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App