FDM: Flere penge til veje

Regeringen har udskudt vigtige vejprojekter, mens jernbanen får store beløb, siger FDM, som ønsker flere vejpenge i regeringens trafikplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejene får for lidt i regeringens trafikplan. Her er vigtige vejprojekter udskudt, mens der bruges et milliardbeløb på en dyr timeplan for tog mellem de store byer.

Det kritiserer bilistorganisationen FDM i sin kommentar til regeringens trafikplan.

- Det er vigtigt at huske, at 8 ud af de 10 kilometer, vi bevæger os i trafikken, sker i bilen. Hvis målet er at gøre noget ved trængslen nu og ikke langt ude i fremtiden, er der ingen vej udenom vejinvesteringer, siger FDM's adm. direktør, Thomas Møller Thomsen.

Fra 2015 vil regeringen indføre kørselsafgifter, men danske bilister betaler allerede mere end nok for at bruge vejene. Kun én af fire kroner fra bilafgifter bruges til investeringer i og drift af veje, og det må ikke blive dyrere at være bilist, mener han.

- Regeringen lover, at road pricing (kørselsafgifter, red.) vil blive fulgt af en halvering af provenuet for registreringsafgiften. I den forbindelse har FDM en klar forventning om, at afgiftslettelserne gives på grundlag af bilernes miljøegenskaber og ikke kun øremærkes enkelte teknologier som f.eks. elbiler, siger Thomas Møller Thomsen.

/ritzau/