¨

Faxe-pædagoger er oftest syge

Foto: TV ØST

Faxe Kommune er den kommune i vores område, hvor pædagoger oftest tager sig en sygedag - skarpt forfulgt af Vordingborg. Det viser en ny opgørelse fra det Fælleskommunale Løndatakontor.

Pædagoger ansat i Faxe Kommune har flere sygedage pr. år, end pædagoger ansat i de øvrige kommuner i vores område.

Eksempelvis har en Faxe-pædagog i gennemsnit ca. fem sygedage flere om året end en pædagog i Lolland Kommune. Lolland Kommune er i øvrigt den kommune i vores område, som har det laveste sygefravær blandt pædagoger. 

Generelt mange sygedage
Tallene viser også, at sygefraværet blandt det pædagogiske personale i landets kommuner generelt er højt. I 2011 lå gennemsnittet for det samlede sygefravær på landsplan på godt 14 dagsværk pr. ansat.

Det er til sammenligning omkring 30 pct. højere end for en folkeskolelærer, som i 2011 havde et fravær på godt 10 dagsværk.

Sygefravær varierer
Men det er ikke kun det gennemsnitlige sygefravær, som er højt. På tværs af kommunerne er variationen i sygefraværet også meget stor.

- Sygefraværet blandt det kommunalansatte pædagogiske personale varierer meget fra kommune til kommune. I toppen ligger eksempelvis Ishøj Kommune med landets højeste sygefravær på gennemsnitligt 19,5 dagsværk pr. ansat. Det er knap 6 gange højere end Læsø Kommune, der har landets laveste sygefravær på kun 3,4 dagsværk pr. ansat. Der er altså store besparelser at hente, hvis kommunerne kan reducere deres sygefravær blandt det kommunalansatte pædagogiske personale, siger chefkonsulent Mia Amalie Holstein, CEPOS i en pressemeddelelse.

Mulighed for kæmpe besparelser
Kommunerne kan ifølge Mia Amalie Holstein spare mange penge ved at nedbringe sygefraværet. Hvis pædagogernes sygefravær eksempelvis kommer på niveau med folkeskolelærernes, vil det give en økonomisk besparelse på 440 mio. kr.

- For 440 mio. kr. kunne kommunerne fastansætte yderligere 1200 pædagoger, påpeger Mia Amalie Holstein. 

Herunder kan du se, det gennemsnitlige antal dage en pædagog i din kommune er syg om året:

Faxe Kommune: 16,9

Vordingborg: 16,6

Ringsted: 15,7

Stevns: 15,4

Slagelse: 15,4

Næstved: 15,1

Holbæk: 15,0

Kalundborg: 14,2

Guldborgsund: 13,3

Odsherred: 12,0

Sorø: 11,7

Lolland: 11,4

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App