Faxe bakker op om sygehusplan

Borgmesteren i Faxe Kommune bakker op om Næstved Kommunes sygehusplan. Men borgmesteren mener sygehuset skal ligge i Faxe Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra Faxe kommer der nu opbakning til Næstved Kommunes forslag om et nyt supersygehus midt på Sjælland. Men borgmester René Tuekær mener, at det mest oplagte sted til et nyt supersygehus er i nærheden af Rønnede - i Faxe Kommune.

- Det nye sygehus vil få gode tilkørselsforhold til motorvejen og med en ventet udvidelse af vejen mellem Rønnede og Næstved, er de trafikale forbindelser optimale. Samtidig er det noget nær den geografiske midte i Region Sjælland og afstanden er derfor overkommelig for flest mulige, siger borgmester for Faxe Kommune, René Tuekær, i en pressemeddelelse.

Næstved Kommune lancerede ved hjælp af et konsulent-firma en plan for sygehusstrukturen på Sjælland, hvor borgemester Henning Jensen mente, Næstved var det oplagte sted til et nyt supersygehus. Planen mødte straks hård kritik sydfra fra Lollands borgmester Stig Vestergaard, mens Ringsteds borgmester var positiv, men mente sygehuset skulle ligge i Ringsted Kommune.

Nu er der altså også opbakning fra Faxe - men placeringen mener Borgmester René Tuekær skal være Rønnede - i Faxe Kommune.