Fastelavnsboller med creme (4/3-11)

Det seneste magasin hvor Mads Gudiksen får gode køkkenråd fra husholdningslærer Kim Petersen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Ingredienser, boller

  • 150 g. smør
  • 1 ¼ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 300-350 g hvedemel

 

Ingredienser, creme

  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 5 tsk majsstivelse
  • 4 mælk
  • Korn af 1 vaniljestang

 

 

Fremgangsmåde:

1.      Varm mælk og smør i gryde og bland med gæren når væsken er lillefingervarm.

2.       Tilsæt æg, sukker og kardemomme og slut af med mel. Rør blandingen glat og lad dejen hæve tildækket og lunt 1 time.

3.       Pisk ingredienserne til cremen sammen og varm dem forsigtigt op i en gryde under omrøring til cremen tykner. Bland vaniljekorn i cremen og den koldt til cremen skal anvendes.

4.       Del dejen i ca. 15 stk. som alle rulles ud til ca. 10 cm i diameter.

5.       Placer 1 tsk. fuld kold kagecreme på hver udrullet stk. dej og fold dejen over cremen hvorefter de vendes og forsigtigt rulles og sættes på bageplade med dej samlingen nederst.

6.       Bollerne efterhæver i 15 min. hvorefter de bages i 15 min. ved ca. 180 grader på varmluft.

Efter afkøling kan bollerne pyntes med glasur og kagekrymmel efter smag.

<p>I programserien 'Mad med mere' er Mads i køkkenet for at 'lære at lave mad'.


Nyhedsoverblik