Ingredienser, boller
- 150 g. smør
- 1 ¼ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme
- 300-350 g hvedemel
Ingredienser, creme
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 5 tsk majsstivelse
- 4 mælk
- Korn af 1 vaniljestang
Fremgangsmåde:
1. Varm mælk og smør i gryde og bland med gæren når væsken er lillefingervarm.
2. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og slut af med mel. Rør blandingen glat og lad dejen hæve tildækket og lunt 1 time.
3. Pisk ingredienserne til cremen sammen og varm dem forsigtigt op i en gryde under omrøring til cremen tykner. Bland vaniljekorn i cremen og den koldt til cremen skal anvendes.
4. Del dejen i ca. 15 stk. som alle rulles ud til ca. 10 cm i diameter.
5. Placer 1 tsk. fuld kold kagecreme på hver udrullet stk. dej og fold dejen over cremen hvorefter de vendes og forsigtigt rulles og sættes på bageplade med dej samlingen nederst.
6. Bollerne efterhæver i 15 min. hvorefter de bages i 15 min. ved ca. 180 grader på varmluft.
Efter afkøling kan bollerne pyntes med glasur og kagekrymmel efter smag.