Farvel vinter: Nu kommer varmen

Vi får en ganske hæderlig begyndelse på foråret med solperioder og op til syv grader, lyder det fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinteren er ifølge kalenderen nu forbi, men først sidst på ugen vil vejret for alvor byde på forårstegn med mulighed for tocifrede temperaturer.
 
- Det bliver gradvist mildere hen mod slutningen af ugen, men inden skal vi gennem nogle dage med nedbør, blæst og noget nattefrost, siger Lars Henriksen, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).
 
Mandag vil det være fornuftigt at have en paraply ved hånden.
 
- Overordnet set kommer der især de første dage en del nedbør og vind. Mandag vil der over stort set hele landet være vedvarende nedbør først på dagen. Nogle steder i form af både tøsne og slud, siger han.
 
Det skydække, som danskerne står op til mandag, vil løsne sig en smule, og det kan give plads til perioder med sol især i eftermiddagstimerne.
 
Den vestlige del af landet får med op til seks grader de højeste temperaturer. Andre steder må man nøjes med to-tre grader i dagtimerne.
 
- Nedbøren bliver mere bygepræget senere på dagen, og der kommer en del blæst fra vestlig retning. Ved kysterne i den sydlige del af landet bliver vinden hård. Op til kulingstyrke, siger Lars Henriksen.
 
Mens der de kommende nætter kan komme frost - ned til to-tre minusgrader - så ventes det at blive op til fem plusgrader i dagtimerne tirsdag, onsdag og torsdag. Men igen suppleret med byger.
 
- Der strømmer ustabil luft ind vestfra. Det giver perioder med sol, men også byger. Muligvis med både slud og hagl, siger Lars Henriksen.
 
- Sidst på ugen får vi efterhånden mere regulære fronter, som trækker noget mildere luft med sig. Fredag og lørdag kan vi få op til syv grader, men fortsat med noget regn. Søndag kan det måske blive over 10 grader, men lad os nu se, siger han.
 
/ritzau/