Fartkontrol hele ugen

I denne uge vil politiet sætte ind med målrettede fartkontroller i hele regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stadig flere bilister sænker farten på landevejene, og i den kommende tid vil politiet og en kampagne igen minde bilisterne om at overholde hastighedsgrænserne.

I denne uge vil politiet lave fartkontroller. Derudover sætter Rådet for Sikker Trafik gang i en tre uger lang kampagne "Sænk farten - en lille smule betyder en hel del".

Vejdirektoratets målinger viser, at gennemsnitsfarten på landevejene på øerne over de senere år er faldet med et par kilometer i timen.

- Der er en klar sammenhæng mellem hastigheden på vejene og antallet af alvorlige trafikulykker. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan betyde, at man ikke når at bremse eller undvige, hvis der kommer en bil, cyklist eller et barn ud fra en sidevej, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Mere Kontrol på vej

For at få bilisterne til at sænke farten yderligere bliver der mere kontrol fra 2015. Der bliver sendt nye fotovogne ud til politikredsene, så det samlede antal fotovogne på landsplan når op på omkring 100.

Det vurderes, at halvdelen af dødsulykkerne på vejene kunne være undgået, hvis trafikanterne havde overholdt hastighedsgrænsen eller kørt med en fart, der var afpasset forholdene.