Fartdjævle: 2.000 bilister kørte for stærkt ved skoler

På bare tre uger har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi registreret mere end 2.000 fartsyndere på politikredsens skoleveje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stor skarre af bilister har haft foden liggende lidt for tungt på speederen, når de har kørt på skolevejene på Sydsjælland og Lolland-Falster.

Politikredsen har i de sidste tre uger i forbindelse med skolestart holdt ekstra godt øje med vejene, så det kan være sikkert for børnene at cykle og gå til og fra skole. Og her har de registreret 2.224 hastighedsovertrædelser.

quote Det er bekymrende, at der ikke bliver taget hensyn til vores børn i trafikken ved skolerne.

Erik Mather, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Gennemsnitsfarten på vejene har stor betydning for antallet af trafikulykker. Jo lavere fart, jo færre ulykker. Jo højere fart, jo flere ulykker. Det er et faktum, som de fleste trafikanter udemærket er klar over, siger leder af færdselsafdelingen, Erik Mather og tilføjer:

- Derfor er det både nedslående og meget bekymrende, at resultatet fra dette års skolekontroller i den grad viser, at der ikke bliver taget hensyn til vores børn og unge i trafikken ved skolerne,

Foruden fartsynderne, så har politiet også stoppet omkring 130 personer, som kørte uden sele eller talte i håndholdt mobiltelefon.

Politiets gode råd