¨

Fartdjævle: 2.000 bilister kørte for stærkt ved skoler

00:41

Foruden fartsynderne, så har politiet også stoppet mere end 100 uden sele, eller som talte i mobiltelefon. Foto: TV ØST

1 af 2

På bare tre uger har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi registreret mere end 2.000 fartsyndere på politikredsens skoleveje.

En stor skarre af bilister har haft foden liggende lidt for tungt på speederen, når de har kørt på skolevejene på Sydsjælland og Lolland-Falster.

Politikredsen har i de sidste tre uger i forbindelse med skolestart holdt ekstra godt øje med vejene, så det kan være sikkert for børnene at cykle og gå til og fra skole. Og her har de registreret 2.224 hastighedsovertrædelser.

Det er bekymrende, at der ikke bliver taget hensyn til vores børn i trafikken ved skolerne.

Erik Mather, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Gennemsnitsfarten på vejene har stor betydning for antallet af trafikulykker. Jo lavere fart, jo færre ulykker. Jo højere fart, jo flere ulykker. Det er et faktum, som de fleste trafikanter udemærket er klar over, siger leder af færdselsafdelingen, Erik Mather og tilføjer:

- Derfor er det både nedslående og meget bekymrende, at resultatet fra dette års skolekontroller i den grad viser, at der ikke bliver taget hensyn til vores børn og unge i trafikken ved skolerne,

Foruden fartsynderne, så har politiet også stoppet omkring 130 personer, som kørte uden sele eller talte i håndholdt mobiltelefon.

Politiets gode råd

  • Tag af sted i god tid. Når man har travlt, er speederfoden tungere, børnene får en skidt start på dagen, og man laver flere fejl.
  • Kører du dit barn i bil til skole, så parker bilen et stykke fra skolen og gå sammen det sidste stykke.
  • Alt afhængig af hvilken alder barnet har, kan man træne og tale med barnet om, hvordan man er mest sikker i trafikken.
  • Hvis dit barn skal gå eller cykle til skole, så sørg for at I sammen har gået eller cyklet ruten allerede før skolestart. Erfaring giver tryghed.
  • Tag hensyn.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App