Farligt fyrværkeri fundet

600 kilo ulovligt fyrværkeri er blevet fundet i to Mercedes-varevogne i Greve. Blandt det ulovlige fyrværkeri var flere 30 kilos bomber, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 38-årig mand er blevet anholdt, efter at politiet søndag fandt 600 kilo ulovligt fyrværkeri, som han solgte fra to store Mercedes-varevogne, der var parkeret i Greve.

Blandt det beslaglagte fyrværkeri er fire 30 kilos bomber, som ifølge militærets sprængstofeksperter er overordentligt farlige og kræver mindst 100 meters sikkerhedsafstand.

- Bomberne er så farlige, at de ikke alene kan rive arme og ben af folk og ødelægge huse, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han opfordrer folk, der har købt fyrværkeri af den 38-årige, om at ringe til politiet. Man skal under ingen omstændigheder selv transportere det ind til politistationen. Politiet vil sørge for, at det bliver hentet og destrueret på forsvarlig vis.

- Man må endelig ikke smide fyrværkeriet ud, da det kan være forbundet med livsfare, siger vagtchefen, som lover, at politiet vil se lempeligt på køberne.

- Det gælder om at få det ulovlige og livsfarlige fyrværkeri ud af cirkulation, tilføjer han.

Den 38-årige mand, der stod for salget, fremstilles mandag i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi anholdt søndag aften to mænd, der var ved at bryde ind i en fyrværkericontainer på Øverupvej i Næstved. Fyrværkeriet tilhørte byggemarkedet Jem og Fix.