Farlige veje (Video)

Rundt om i regionen findes sorte pletter - vejstrækninger, der er særligt farlige for både bilister og de bløde trafikanter. Hvad gøres der for at sikre disse vejstrækninger - både fra politikernes side og fra borgernes? Dét sætter TV2 Øst fokus på i denne uge

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Se mere i Missionen:

På torsdag kan du se meget mere om de farlige veje i regionen - og hvordan de kan gøres mere trafiksikre.

Det er klokken 20.00 i programmet Missionen, der sendes på Kanal ØST

For tre år siden mistede en mor og hendes treårige datter livet på Store Merløsevej. De var på cykel og blev ramt af en bil.

Efter ulykken var kravet fra borgerne en cykelsti langs vejen. Og politikerne sagde ja.

Sorø opfyldte løftet, men cykelstien stopper lige dér hvor Sorø bliver til Holbæk.

Mandag var borgerne på besøg hos Holbæks borgmester. Nu skulle kampen kæmpes for at trafiksikre hele den farlige vejstrækning.

Få hundrede meter inde i Holbæk Kommune ligger nemlig  en privatskole, og forældrene tør ikke lade deres børn cykle i skole, fordi cykelstien ikke fortsætter det sidste stykke.

- Jeg er bange for, at min datter kommer galt afsted, hvis hun cykler på vejen. Jeg vil ikke miste hende i en trafikulykke, siger Linda Ager fra Ugerløse.

Da Holbæks tidligere borgmester Jørn Sørensen lovede, at borgerne ville få deres cykelsti  måtte han dog trække løftet tilbage på grund af kommunens økonomi.

- Nu er der en ny borgmester, og vi kommer med ny energi, så nu håber vi på et positivt resultat, siger Tanja Bensimon.

Her tager Søren Kjærsgaard imod borgerne, der kæmper for en cykelsti på Merløsevej.

Resultatet af dagens møde blev ikke løfter til den gruppe af borgere, som ønsker en cykelsti. Til gengæld er cykelstien på det foreløbige budgetforslag til 2011.

- Jeg vil ikke love noget, men hvis byrådet ellers er enige om budgetforslaget, så har jeg en klar forventning om, at borgerne får deres cykelsti, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Det var noget, de fremmødte naboer til Merløsevej var godt tilfredse med.

- Jeg er egentlig glad for, at han ikke lovede noget, som han så senere løber fra. Det er bedre, at han bare siger, at han regner med det, siger Tanja Bensimon.

- Man skal jo passe på, hvad man siger, men jeg synes, at han lød til at stå mere fast end Jørn Sørensen gjorde, siger Nils Dorph-Petersen.

[video:video_mangler:100118_trafik.flv]

 

Femten ulykker her i regionen førte sidste år til trafikdrab. Her skete ulykkerne:

Se mere om dødsulykkerne her