Farlig sexforbryder på flugt igen

Politiet vil gerne have befolkningens hjælp til at fange John Orjes. Han er idømt behandlingsdom for seksuelle overgreb på børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 52-årige pædofile sexforbryder John Orjes, med det tidligere navn John Møll, er igen på flugt fra Sct. Hans Hospital ved Roskilde, oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Det er fjerde gang siden manden først i 90'erne blev idømt en tidsubestemt straf for seksuelle overgreb på småpiger. John Orjes´ seneste flugt sluttede i Oslo i 2001, hvor han blev anholdt med et falsk pas.

Møll blev landskendt, da han i 1989 kidnappede og bortførte en kun niårige pige i Radsted ved Sakskøbing. I to døgn holdt han pigen indespærret i et sommerhus i Odsherred, hvor han misbrugte hende seksuelt.

Siden blev han dømt for sexovergreb på en syvårig pige i Høje Gladsaxe. Under sin afsoning udgav han sig for at være politimand og tvang pigen med op i et højhus. Her blev hun voldtaget på en svalegang på 15. etage.

Orjes beskrives som intelligent og har tidligere vist sig som en sand mester i forklædning, når han er på flugt. I et tilfælde var han borte i to år. Her skjulte han sig hos en tidligere tilsynsværge i Svogerslev udenfor Roskilde. Kvinden var forelsket i sexforbryderen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har John Orjes været på forsvundet en uges tid. Siden har lægerne ledt efter ham.

Politiet går nu ud med en efterlysning på John Orjes, fordi hospitalet ikke kan garantere, at han ikke er farlig. Det hænger muligvis sammen med, at den medicin han for mod sin sexdrift er holdt op med at virke.