Får Gimi Levakovic lov til at blive i Danmark?

Byretten i Næstved dømte ham til udvisning. Landsretten lod ham blive. I dag er det så Højesteret, som skal afgøre om Gimi Levakovics fremtid er i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tilbage i 2015 dømte retten i Næstved Gimi Levakovic til et år og tre måneders fængsel samt udvisning til Kroatien med indrejseforbud i 12 år. Denne dom kærrede han til Landsretten, som så omstødte dommen. I dag er det så op til Højesteret om Gimi Levakovic skal i fængsel, og om han får lov til at blive i Danmark. Dommen falder klokken 12.     

Gimi Levakovics kriminelle karriere har været lang. Ifølge TV2 er han blevet straffet 26 gange tidligere for blandt andet afpresning, trusler, bedrageri og tricktyveri mod ældre mennesker. Det har resulteret i, at han har tilbragt over syv år af sit liv i danske fængsler.

I mandags tog han for første gang plads i Højesteret, og her blev der fremlagt flere skrivelser fra kommuner og forvaltninger om hans forhold til sine børn.

Gimi Levakovics forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen mener ikke, at han kan udvises af landet, fordi børnene har dansk statsborgerskab, derudover argumenterer forsvarsadvokaten også for, at Levakovics tidligere domme ikke er så alvorlige, at der kan stilles krav om udvisning.

- Juridisk set burde han ikke kunne udvises, siger Michael Juul Eriksen til BT.

Skarpladt pistol

Tilbage i 2015 gik der rygter om, at Gimi Levakovic overvejede at rykke familien til Korsør. Fredag den 1. maj i 2015 blev han anholdt i en lejlighed på Motalavej i Korsør, fordi han var i besiddelse af en skarpladt pistol.

Dengang fik TV ØST indsigt i retsudskriften fra anholdelsen, og i den stod der:

 ”Sigtede (Gimi Levakovic, red.) forklarede, at han for et par dage siden var taget til Korsør for at se på en lejlighed på Motalavej.”

Siden Gimi Levakovic ankom til Danmark har han boet på Amager i København, hvor han fortsat bor i dag.

Flere politikere har også luftet deres holdning til sagen. Blandt andre har justitsminister Søren Pind (V) anmodet Rigsadvokaten om at undersøge muligheden for at prøve sagen ved Højesteret, da han hørte om Østre Landsrets konklusion.

 

Overblik over Levakovic-sagen