Familiefar satte knallertbøller på plads

Claus Munk satte en grænse for, hvad han ville finde sig i. Det kostede ham to år med hærværk og chikane fra en gruppe unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gruppe af unge på 15 år kørte ræs på vejen foran huset på  Sorøvej, hvor han bor med sin kone og børn. Motorerne var boret så de kunne køre ekstra hurtigt og larmede derfor mere end almindeligt. Frem og tilbage kørte de, og larmen forsatte langt ud på natten. Det fortæller Sjællandske.

Klokken tre om natten stod han op og gik ud på vejen og stoppede en af de unge på knallert. Han forklarede, hvor meget de larmede og generede naboerne med deres forehavende. Derefter bad han knægten om at trække sin knallert hjem. Da knægten var kommet lidt ned af vejen satte han sig alligevel op på knallerten og gav den gas. Det skulle han ikke have gjort.

- Han var ikke længere væk, end at jeg kunne løbe ham op, fortæller Claus Munk til Sjællandske. Han løb efter drengen, som han fik bragt til standsning.

- Jeg havde advaret dig, sagde han til knægten og skruede derefter tændingen af knallerten, så den ikke kunne starte. Og så gik han hjem i seng.

Denne episode er begyndelsen til en konflikt mellem en gruppe af seks-ti unge og Claus Munk. Gennem de næste to år udsættes Claus og Tina Munk for chikane og groft hærværk.

I alt får de ødelagt hele fire biler. Fremgangsmåden er den samme hver gang. Der bliver kastet en sten gennem ruden og bagefter smider de et kanonslag ind i kabinen. Når trykket fra eksplosionen ikke kan komme ud, gør det stor skade på bilen.

I alt løber skaderne over disse to år op i 100.000 kroner.

Noget bliver dækket af forsikringsselskabet, men parret selv lider et tab på 25.000 kroner.

Fredag aften i sidste uge ligger Claus Munk på sofaen og ser fjernsyn. Han er lige vågnet, og Tina sover stadig. Pludselig hører han lyden af glas, der knuses. Han løber ud og ser en hegnspæl, der er stukket igennem ruden på bilen. Han spæner efter en gruppe unge på vej væk. Han hæler ind på dem.

Da Claus Munk når de unge, render han ind i midten af gruppen og griber fat i den nærmeste, som han fastholder med et greb, den unge ikke kan komme fri af.

Politiet tager ham med i bilen og kører ham hjem til forældrene - han sigtes for hærværk. Drengen erkender at have været med til hærværket. Han indgår en aftale med Claus Munk om at afdrage 1500 kroner om måneden indtil skaderne på bilen er betalt af, skriver Sjællandske.