¨

Familie og venner skaffer job

Foto: TV ØST

Flere og flere danskere skaffer sig nyt job via deres netværk, mens jobcentrene spiller en minimal rolle, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Avisen skriver, at hele 33 procent af alle de danskere, der i 2012 fik nyt job, kom i kontakt med deres kommende arbejdsplads via venner, familie og bekendte, der i forvejen var tilknyttet en arbejdsplads. Og det er en tendens, der er vokset kraftigt, efter at krisen trådte ind. I 2007 var det kun 25 procent af de nye job, der blev besat på den måde.

 Lille rolle
Til gengæld spiller jobcentrene en meget lille rolle, når det gælder om at formidle egentlige job. Kun syv procent af alle nye job blev formidlet via jobcentrene, og det niveau har jobcentrene ligget på i de seneste fem år.

 Det får professor Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, til at efterlyse, at der skrues ned for kontrollen af, om de ledige bliver aktiveret og kommer til samtale på bestemte tidspunkter.

Samtidigt skal der skrues op for den opsøgende indsats over for virksomhederne, lyder det.

- Mange steder sidder jobcentrene bare og venter på, at virksomhederne skal ringe. Men sådan fungerer det ikke. Hvis man ikke er tæt på virksomhederne, så finder man heller ikke ud af, om der er jobåbninger, siger Henning Jørgensen til Jyllands-Posten.

 /ritzau/

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App