Falck: Samaritens aftale var uholdbar

Falck glæder sig over, at de nu alligevel får muligheden for at køre ambulancer i Region Sjælland i fremtiden. Samaritens aftale var uholdbar, mener koncernchef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Samaritens ambulanceaftale ville aldrig kunne hænge sammen. Det fastslår Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen efter, at ambulancefirmaet Samariten har trukket sig fra aftalen om kørslen i Region Sjælland.

Allerede da aftalen mellem Samariten og regionen blev indgået, erklærede Falck, at Samariten havde regnet med for få reddere til opgaven. Derfor var den uholdbar, mener koncernchefen.

- Og derfor overrasker det mig heller ikke, at de nu har trukket sig, siger Allan Søgaard Larsen til Ritzau.

Han siger samtidig, at Falck står klar, når Region Sjælland atter sender ambulancekørslen i udbud.

- Vi er meget glade for, at vi får mulighed for at komme tilbage og drive en del ambulancerne i Region Sjælland. Og på borgernes vegne er jeg glad for, at Region Sjælland har fravalgt Samaritens tilbud, siger han til Ritzau.

Samariten har forklaret bruddet med, at fagforeningen 3F havde krævet, at firmaet skulle indgå en overenskomst, som er aftalt mellem 3F og Dansk Industri. Og den er ifølge svenskerne dyrere end både Falcks og fagforeningen FOA's. Men det tvivler Falckchefen på.

- Jeg kender de tre overenskomster, og som jeg ser det, er de omkostningsneutrale, siger han.

/ ritzau /