Falck-reddere kører igen efter flere dages arbejdsnedlæggelse

Redderne på samtlige Falck-stationer i Region Sjælland har genoptaget arbejdet efter flere dages strejke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag valgte Falck-redderne i store dele af Region Sjælland at nedlægge arbejdet, fordi de var vrede over deres nye overenskomst.

Det betød, at de kun er kørt ud med ambulancen til akutte sager og for eksempel ikke har kørt patienter på planlagte ture hjem fra hospitalet.

Men nu har Falck-redderne i Region Skælland valgt at genoptage arbejdet.

- Det er hele Region Sjælland, der nu kører igen. Det gjorde redderne faktisk allerede fredag aften, siger Jan Jannerup Andersen, tillidsmand hos Falck i Næstved, til TV ØST.

Redderne valgte at genoptage arbejdet efter, at Falck-ledelsen har tilbudt de utilfredse reddere at komme til forhandling på tirsdag i den kommende uge på betingelse af, at redderne optog arbejdet. Forhandlingerne skal handle om, hvordan Falck implementerer den nye overenskomst.

Døgnvagt uden søvn

Et af de centrale punkter i forhandlingerne, som har været skyld i arbejdsnedlæggelsen, er ifølge Jan Jannerup Andersen en potentiel døgnvagt uden søvn.

- Vi har fået en tilkendegivelse fra ledelsen, om at vi kan tale om alt. Som for eksempel døgnvagten uden søvn, fortæller Jan Jannerup Andersen og tilføjer:

- Jeg forventer, at vi ved de kommende forhandlinger får en klar driftaftale i forhold til den vagt.

Utilfredse med overenskomst

Redderne på Falck-stationerne i Region Sjælland har strejket siden onsdag i protest mod deres nye overenskomst og forhandlingsforløbet.

Strejken har været såkaldt overenskomststridig, fordi der er indgået en overenskomst. Men Falck-redderne i Region Sjælland føler, at de får påtvunget en ny LO-overenskomst, fordi 87 % af redderne har stemt nej til overenskomsten.

Falckredderne mener, at der ikke er blevet lyttet til deres krav, og at overenskomsten forværrer deres arbejds- og lønvilkår. 

Men i næste uge skal der altså være møde i det såkaldte vagtplansudvalg hos Falck, hvor parterne skal forsøge at finde en løsning på konflikten. 

Forbavsende få berørt af strejke

Det var dog ifølge Region Sjælland forbavsende få patienter, der var berørt af strejken.

Redderne har faktisk været gode til at holde regionens patienter ude af den her strejke, sagde Benny Jørgensen, præhospital direktør i Region Sjælland, til TV ØST onsdag.

Og det handler måske om, at man sætter et nødberedskab ind til akutte situationer, når redderne strejker. 

- Falck har oprettet et nødberedskab, som de altid gør i forbindelse med de her strejker. Og det betyder, at de er i stand til at køre alle vores akutte patienter, fortalte Benny Jørgensen.