¨

Falck-reddere fra Fyn rykker ud på Sjælland

Foto: TV ØST

Falck på Sjælland henter forstærkninger på Fyn for at slippe for stress og for lange vagter.

Op mod 40 Falck-reddere fra Fyn tager jævnligt turen over Storebæltsbroen for at hjælpe de hårdt pressede Falck-reddere i Region Sjælland, som i lang tid har manglet mandskab, det skriver DR Sjælland.
 
Falck-redderne fra Fyn indgår især i beredskabet på stationerne i Korsør, Slagelse, Sorø og Ringsted.
 
- Vi har været presset meget længe på Sjælland, fordi det var uafklaret, om vi vandt det seneste udbud. Derfor var det svært at få genbesat stillinger. Heldigvis ser det ud til at lysne, også med hjælpen fra kollegaerne på Fyn, siger fællestillidsmand for redderne i Region Sjælland, Morten Andersen.
 
Redderne har dog stadig meget travlt da de også har fået større afstande, eftersom der nu kun er fire akutmodtagelser i hele Region Sjælland.
 
Fællestillidsmanden for Falck-redderne på Fyn, Kim Sørensen, ser positivt på, at hans kollegaer frivilligt tager en ekstra tørn på Sjælland.
 
- I Region Syd, som Fyn hører under, har Falck tabt ambulancekørslen til et hollandsk firma, og det har fået fynske Falck-reddere til også at søge fast job på Sjælland for at blive i det korps de kender, siger fællestillidsmanden til DR Sjælland.
 
Hans kollegaer har reageret på, at det hollandske firma efter syv måneder endnu ikke har oplyst, hvordan deres nye arbejdsvilkår bliver.
 
- Vi har gået og ventet i syv måneder siden det kom frem, at hollandske Bios vandt ambulancekørslen, men vi har ikke fået at vide, hvilke arbejdsvilkår vi får. Derfor forstår jeg godt, at mange kollegaer er blevet trætte af usikkerheden. Så hellere tage turen over Storebælt og arbejde i et korps, vi kender, siger Kim Sørensen.
 
Hos Falck i Region Sjælland er regionsdirektør Sean Bisgaard mere end tilfreds med, at han nu kan besætte mange ledige stillinger.
 
- Alene den seneste tid har vi besat 30 stillinger, så det lysner. Vi har også fået besat mange stillinger som specialuddannede paramedicinere til akutbilerne. Vi er nu den region i hele Danmark, der har flest paramedicinere - nemlig 180 ud af 500 reddere, siger regionsdirektøren til DR Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App