Falck reddere er sure

Utilfredse Sjællandske falckreddere mødtes onsdag i Maribo. Tirsdag indgik det svenske ambulance-selskab Samariten overenskomst med FOA for Hovedstadsområdet, og nu frygter redderne her i regionen, at de får dårligere arbejdsvilkår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Utilfredse Falckreddere fra hele Sjælland mødtes onsdag  i Maribo. Mødet blev indkaldt efter at det det svenske ambulance-selskab Samariten tirsdag indgik  en overenskomst-aftale med FOA for Hovedstadsområdet.

Nu frygter redderne her i regionen, at de får dårligere arbejdsvilkår. Aftalen mellem FOA og Samaritten giver nemlig hovedstadens reddere dårligere vilkår end redderne her i regionen har med Falck i dag.

- Vi accepterer hverken lønnedgang eller andre forringelser, hedder det i en udtalelse fra redderne.

- Danske reddere kan ikke føres til slagtebænken, når politikere vil spare, når svenske firmaer vil vinde licitationer eller når danske fagforeninger som FOA vil have medlemmer for enhver pris. Tvært imod vil vi gøre alt for at stoppe enhver form for løntyveri.

3F er i gang med forhandlinger med Samariten og forventningerne fra Falckredderne er klare: Forholdene skal være mindst lige så gode som nu, ellers finder de andre græsgange.