Falck forlænger med Region Sjælland

Borgerne i Region Sjælland behøver ikke frygte, at der vil opstå kaos og mangle ambulancer til efteråret, fordi regionen skal ud i en ny udbudsrunde, efter at det svenske Samariten i mandags bad sig fritaget for opgaven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny udbudsrunde er nødvendig, da de øvrige tilbud, der blev indgivet i august, bortfaldt i det øjeblik, Roskilde Brandvæsen og Samariten vandt kørslen, oplyser regionens administration i dagsordenen til næste uges møde i forretningsudvalget.

Da der er brug for hurtig handling, anbefaler administrationen, at man denne gang sætter ambulancekørslen i offentligt udbud. Det betyder, at der ikke bliver tale om en prækvalificerende runde, men at alle kan byde, og at selskabernes mulighed for at indfri ordren vil blive undersøgt, når buddene er inde.

Anvendes denne form for udbud, forventes det, at regionsrådet allerede til juni vil kunne tage stilling til, hvem der skal tildeles ambulancekørslen, og at kontrakten kan træde i kraft 1. februar 2010.

Falck vil ifølge gårsdagens aftale fra september til februar køre på de vilkår, der svarer til den fremtidige kontrakt. Dog har Falck sikret sig, at betalingen ikke kan blive ringere end i deres nuværende kontrakt, skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det er måske et signal om, at Falck forventer, at der igen vil komme bud, der er billigere end Falcks. For eksempel fra Roskilde Brandvæsen, der vandt kørslen i Roskilde-området på et lavere bud end Falcks, eller fra Københavns Brandvæsen. Begge har ytret interesse for en del af det område, der nu er ledigt.

Fredagens aftale, der ventes politisk bekræftet i næste uge, forpligter i øvrigt Falck til at ansætte nye elever, efter at en række aftaler blev annulleret, da Samariten vandt det meste af Sjælland. Regionen har til gengæld forpligtet sig til i udbudsmaterialet at sikre, at eleverne kan fuldføre deres uddannelse.