Fakta: Må naboen skyde din kat?

Siden 2014 er det kun tilladt at aflive husdyr, der strejfer på din grund, hvis de angriber andre husdyr, mennesker eller ejendom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom naboens kat ikke er velkommen i den have, må du ikke aflive den med mindre den angriber andre husdyr, mennesker eller ejendom.

Sådan har det været siden Mark- og Vejfredsloven blev ændret 1. juli 2014.  Ændringen betød, at det ikke længere er tilladt at aflive katte, husdyr, løsslupne pelsdyr, tamkaniner og fjerkræ, der strejfer rundt på din grund. (Kilde: Bolius)

Kat skudt med luftgevær

D. 4. juli i år blev en kat skudt med luftgevær i Åderup-kvarteret i Næstved. I følge flere beboere er episoden blot den sidste i en række sager om mishandling af kvarterets katte. Beboerne mistænker en bestemt mand for at stå bag, men politiet mangler beviser. 

På TV ØST tirsdag aften kan du møde Mogens Olsen, der efter en operation har det godt igen, og ejeren Tine Olsen. Hun vil gerne fortælle sin historie for at advare andre katteejere.

Læs mere: Katteejere i Næstved frygter kattemishandler

Det siger loven

Katteejerne er dog i følge loven forpligtet til at holde deres husdyr på egen grund. Hvis du oplever, at en fremmed kat er til væsentlig gene på din grund, kan ejeren faktisk straffes med en bøde.

Hvis en kat strejfer rundt på din grund, er det tilladt at fjerne dyret på en ”hensigtsmæssig måde”, fx ved at jage det væk eller forsøge at indfange det. Med hensigtsmæssig menes, at dyret ikke må opleve unødvendig smerte eller lidelse.

Læs mere om reglerne i Mark- og Vejfredsloven her.

Giv din kommentar til debatten her: