¨

Fakta: Det ved vi om den verserende rockerkonflikt

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Konflikten mellem rockerklubben Satudarah og Bandidos er eskaleret. Læs mere om konflikten her.

Ifølge politiet er konflikten mellem rockerklubben Satudarah og Bandidos eskaleret efter et masseslagsmål til et boksestævne i Herlev den 27. oktober, hvor begge rockergrupperinger var til stede.

Der var i forvejen ondt blod imellem Satudarah og Bandidos, da nogle af Satudarah-folkene tidligere havde været en del af Bandidos.

Læs også Politiet om lukning af klubhuse: Vi forsøger at dæmpe konflikten

Under boksestævnet kom det til sammenstød mellem de to rockergrupper, og det resulterede i, at personer blev stukket med kniv. Den ene blev stukket i benet, mens den anden blev stukket i maven, men begge slap med livet i behold.

Flere voldelige angreb

Efterfølgende har der været flere voldelige angreb både på Vestegnen, på Sydsjælland og på Lolland-Falster, og det har fredag fået politiet til at lukke 11 rockerborge rundt om på Sjælland og Lolland.

Læs også Politiet lukker rockerborge på Sjælland og Lolland-Falster

Her i regionen har der også været flere voldelige episoder den seneste tid. I søndags blev der affyret skud mod et bandemedlems hjem i Nørre-Alslev på Falster, og senere samme aften blev Bandidos’ klubhus i Næstved ransaget.

- Der er ingen tvivl om, at konflikterne i bandemiljøet er eskaleret i den seneste tid. Det er vores opfattelse, at det lokalt i politikredsen drejer sig om to forskellige konflikter med Satudarah og Bandidos på den ene side og Satudarah og Mongols på den anden, siger politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.
 

Få et overblik over de seneste rockerrelaterede voldsepisoder her i regionen:

  • 31. oktober: Flere skud blev affyret mod et bandemedlems hjem i Nørre-Alslev på Falster. Ingen blev ramt af skuddene.
     
  • 25. oktober: Gerningsmand kører en kvinde ned med vilje på Vestergade i Sakskøbing. Politiet sætter det i forbindelse med den verserende bandekonflikt i området. Politiet efterforsker sagen som et banderelateret opgør. Politiet indfører visitationszone i Nykøbing Falster.
     
  • 23. oktober: flere skud affyret mod Gremium MCs klubhus på Lårupvej i Stenlille.
     
  • 5. oktober: Natten til fredag finder der en skudepisode sted i Maribo. Der blev affyret skud mod Satudarahs klubhus i det centrale Maribo. Politiet lukker klubhuset og indfører visitationszone i Maribo og Sakskøbing.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App