Færre politibetjente på gaden (Video)

Midt- og Vestsjællands Politi skærer nu i antallet af patruljer på gaden. De skal i stedet ind bag skrivebordene, mener ledelsen. Men det er en rigtig dårlig ide, siger både betjente og borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos guldsmeden her har de været udsat for tre rambuktyverier og et røveri - De frygter en fremtid med færre betjente på gaden.

- Jeg synes de skal sætte flere betjente på gaden, fordi der er mere kriminalitet med hjemmerøverier, siger guldsmed Karina Schmist Kjergaard.

Politiledelsen fjerner 12 patruljer om ugen i Midt- og Vestsjælland. Det er et problem ifølge tillidsmanden.

- Konsekvensen bliver at borgerne må vente længere tid på politiet, og det er vi ikke glade for, siger tillidsmand Flemming Sørensen.

Men det er lige det modsatte der sker. Ledelsen vil i bund i de mange uopklarede sager. Derfor skal betjentene ind bag skrivebordene og efterforske i stedet for at patruljer.

- På nogle områder vil det være en styrkelse for borgerne, fordi vi jo tager patruljerne om natten, hvor der ikke sker så meget, men det vil være en lille risiko for længere responstid, siger Chefpolitiinspektør, Steen Skovgaard.

Ud fra politiets egne tal kan Flemming Sørensen se, at der i dag er knap 1/3 færre betjente på gaden end der var i 2007.

Der er ingen, der med sikkerhed kan sige, hvor meget længere borgerne skal vente på politiet.
De nye omrokeringer starter den 14. juni.