¨

Færre ødelagte fingre og øjne

Foto: TV ØST

Vi er blevet mere forsigtige med nytårskrudtet - antallet af ulykker var sidste nytårsnat det laveste i 10 år. Teenagedrenge er dem, der oftest kommer til skade

Fyrværkeri var skyld i 230 ulykker på landsplan ved nytår sidste år - det laveste antal i 10 år. Til sammenligning kom 350 til skade ved nytåret 2004-2005, skriver Metroxpress.

Bange for fyrværkeri

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen skyldes faldet i antallet af ulykker, at vi er blevet mere bevidste om, hvor farligt fyrværkeri kan være. Det var især den store fyrværkeriulykke i Kolding-forstaden Seest, der har ændret folks tilgang til krudt og raketter. Dengang omkom en brandmand, flere blev såret og beboerne i 760 boliger blev evakueret.

Skærpede regler
- Man taler om før og efter Seest-katastrofen. Den var et vendepunkt, fordi den gjorde det tydeligt for befolkningen, hvor farligt fyrværkeri kan være, siger pressechef i Sikkerhedsstyrelsen, Dorthe G. Rasmussen til Metroxpress.

Efter fyrværkeriulykken i Seest blev reglerne, for hvordan virksomheder skal opbevare krudtet, strammet og der blev iværksat skrækkampagner rettet  mod unge, som var - og stadig er - overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne.

De kommer til skade:

  • Tilskuere - cirka halvdelen af dem, der kommer til skade var tilskuere til fyrværkeriet.
  • Mænd - Otte ud af 10 tilskadekomne er mænd
  • Teenagere .- især drenge i alderen 15-17 år kommer til skade
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App