¨

Færre nyder ferien ved de danske kyster

Foto: TV ØST

De danske kyster trækker ikke så mange turister til som før. Og der er brug for hjælp, hvis job skal bevares.

Vinduet på hotellet står på klem, og du kan høre bølgernes brusen, inden søvnen tager over. Men siden finanskrisen har 2,5 millioner færre turister valgt at tage på ferie på enten hotel, sommerhus eller campingpladser ved de danske kyster.

Til sammenligning er overnatningerne i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, der ligger ud til Østersøen, steget med to millioner overnatninger i perioden.

Og nu må der gøres noget mener Feriehusudlejernes Brancheforening og Campingrådet. Det er på tide, at kystturismen træder ud af by- og erhvervsturismes skygge, påpeger Poul Fejer Christiansen, direktør i Campingrådet:

- Vi har et godt tilbud til politikerne om at skabe holdbare og bæredygtige arbejdspladser, men det kræver, at vi kommer meget højere på den politiske dagsorden, end den nye regering lægger op til, siger Poul Fejer Christiansen.

Samlet står camping og feriehusudlejning for 60 procent eller 25,8 millioner overnatninger herhjemme om året. Omsætningen ligger på 12 milliarder kroner og 15.000 er beskæftigede her.

- Kystturisme taber opmærksomhedsræset til byturisme. Vi skal gøre det klart for politikerne, hvor mange arbejdspladser, der står på spil i den største del af turismesektoren, siger Carlos Villaro Lassen, direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening.

De to organisationer har lavet 16 konkrete forslag til politikerne, der kan skabe fornyet vækst i kystturismen. Det er blandt andet flere penge til markedsføring, eksportfremstød i Tyskland, lavere moms på camping og mulighed for at bruge udenlandske kreditkort.

Forslagene vil blandt andet blive givet til SFs erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og finansminister Bjarne Corydon (S).

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App