Færre bliver vaccineret

Antallet af personer, der vælger en influenza-vaccination i regionen er faldende. Udviklingen bekymrer Sundhedsstyrelsen, der nu lancerer ny kampagne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

6 procent færre særligt udsatte personer i Vest- og Sydsjælland valgte i sæsonen 2014/2015 at blive vaccineret end året forinden. I alt 4395 færre i risikogruppen lagde arm til sprøjten, der skal forhindre en influenza.

Generelt mener Sundhedsstyrelsen, at der er for mange, der fravælger vaccination - grunden er ifølge dem manglende viden.

Derfor lancerer de lørdag en kampagne, der skal tage fat om de myter, de mener, afholder danskerne fra at blive vaccineret.

Og når de særligt udsatte undgår nålen, kan det have fatale konsekvenser. Hvert år dør op imod 2000 mennesker som følge af sygdommen.

Ifølge en undersøgelse, som Sundhedsstyrelsen har foretaget, så er de hyppigste myter blandt dem i risikogruppen, at de ikke mener, at de er særligt udsatte, fordi de ikke tror vaccinen virker, eller fordi der føler, at der er mange bivirkninger.

En opfattelse de i oplysnings-kampagnen nu vil forsøge at lave om på.

Personer i risikogruppen er ifølge Sundhedsstyrelsen blandt andet dem, der har af hjerte-kar-sygdomme, er svært overvægtige, ældre over 65 år og gravide, der er 12 uger eller længere henne.