Færre bliver dræbt i trafikken

Det er blevet mindre farligt at bevæge sig ud i trafikken. I hvert fald når man ser på risikoen for at miste livet eller komme alvorligt til skade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nyeste opgørelse fra Vejdirektoratet viser, at 96 mennesker havde mistet livet i trafikken ved udgangen af august måned, mens 2052 var kommet til skade.

Det er det laveste niveau siden 2010, skriver DAGBLADET Roskilde. Tendensen går igen i Midt- og Vestsjællands Politikreds, hvor otte mennesker har mistet livet i årets otte første måneder mod 21 hele sidste år.

ATK-bilerne spiller en rolle

Vicepolitidirektør Peter Stryhn fra Midt- og Vestsjællands Politi tror, at den positive udvikling skyldes et samspil af flere ting.

- Vores nye ATK-målebiler har fået massiv mediedækning. Jeg tror, at det har haft den indvirkning, at folk generelt har trykket lidt mindre hårdt på speederen, end de plejer, af frygt for at blive taget, siger Peter Stryhn til DAGBLADET Roskilde.

- Mange er ikke klar over det. Men selv en lidt lavere fart kan betyde, at folk eksempelvis kun kommer til skade i stedet for at blive slået ihjel, når ulykken er ude, siger vicepolitidirektør Peter Stryhn.

Påvirkede bilister bliver stoppet

En anden forklaring på, at færre dør eller kommer til skade i trafikken, er ifølge Peter Stryhn, at politiet får fingre i flere påvirkede bilister end tidligere. Politiet har i år kørt en række målrettede kampagner imod spiritus- og narkokørsel, særligt i Vestsjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.


Nyhedsoverblik