Fængslerne skifter navne - nu hedder de institution

Kriminalforsorgen er gået i gang med at omdøbe fængslerne, og det er til stor undren for fængselsbetjente.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske fængsler går snart over til at skulle hedde institutioner. Det sker i forbindelse med en omstrukturering, hvor man skal have 24 institutioner i stedet for 80.

Det skriver Sjællandske.

Navneskiftet kommer til at betyde, at arresthusene i Roskilde, Køge, Holbæk, Kalundborg, Ringsted, samt Pension Avedøre og Kriminalforsorgen i Frihed Midt- og Vestsjælland skal hedde Institution Isefjord.

Det kan muligvis give noget forvirring, da Køge, Ringsted, Kalundborg og Roskilde ikke ligger lige i nærheden af Isefjorden. Og Fængselsforbundet synes også, at det er et mærkeligt navn.

- Navnene er sindssyge. Der er intet i dem, der giver os den identitetsfølelse, som er så vigtig for fængselspersonalet, siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet til Sjællandske.

Navnene er sindssyge. Der er intet i dem, der giver os den identitetsfølelse, som er så vigtig for fængselspersonalet, siger Kim Østerbye

Der er andre og vigtigere ting

Kim Østerby mener, at Kriminalforsorgen bør bruge deres tid på andre og mere væsentlige ting end at omdøbe fængslerne.

- Medlemmerne er helt oppe og ringe. Folk undrer sig over de nye navne, for der er andre og mere jordnære ting, som Kriminalforsorgen burde tage sig af, Vi har et meget presset arbejdsmiljø, højt sygefravær og mangler mandskab flere steder, siger Kim Østerbye.

Flere skifter navn og samles

Udover de ovennævnte ”Isefjord” institutioner, så skal følgende også skifte navn:

Arresterne i Slagelse, Næstved, Nykøbing Falster, Nakskov, Maribo samt KIF Sydsjælland og Lolland-Falster samles under navnet Institution Bøgestrømmen.

Derudover kommer statsfængslet i Jyderup til at hedde Jyderup Fængsel og samtidig Institution Jyderup.

Navneskifterne træder i kraft fra 1. marts.