Fællestillidsmand: Danske politikere bør hjælpe Scandlines

Politikerne solgte Scandlines alt for dyrt, derfor bør de også træde til og hjælpe rederiet i den nuværende svære økonomiske situation, mener en fællestillidsmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne pressede prisen på Scandlines op. Og derfor står det dansk-tyske færgerederi i dag i svær situation. Men det betyder også, at politikerne har et ansvar for rederiets nuværende nedtur, hvor der her og nu ikke er nogen vej udenom en voldsom fyringsrunde, mener fællestillidsmand og formand for det europæiske samarbejdsudvalg i Scandlines, Peter Vindum.

Derfor beder de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i det kriseramte rederi nu om hjælp fra Christiansborg, skriver DR Sjælland.

Ifølge tidligere transportminister Flemming Hansen fik man mange flere milliarder ind ved salget af Scandlines, end man havde håbet på. Men omvendt betyder det også, at der er købt for dyrt, mener Peter Vindum.

- Det er jo klart. Den vendes jo om. Og så kan man sige, at de nuværende ejere har købt for dyrt. Jeg vil sige det på den måde,
at det var det, man blev presset til for overhovedet at købe Scandlines, siger Peter Vindum.

Han efterlyser derfor nu, at politikerne stiller med en Scandlines-pakke. Og han har allerede klaget sin nød til blandt andre de to socialdemokratiske medlemmer af Folketinget Magnus Heunicke og Klaus Hækkerup.