Fælleslisterne er splittede

Det har skabt forvirring hos de lokale fælleslister, at de har fået en navnebror, der gerne vil i Folketinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere medlemmer af Fælleslisten er kommet i tvivl om, hvor de egentlig hører til.

Protestbevægelsen Fælleslisten, der blandt andet kæmper mod centralisering af sygehuse, har skabt forvirring i de kommuner, der allerede har en Fællesliste.

Kommunalbestyrelserne i Samsø, Hillerød, Ikast-Brande og Sønderborg har allerede repræsentanter siddende fra hver sin lokale Fællesliste. I Sønderborg er borgmesteren endda fra Fælleslisten.

H.C. Nielsen, der er formand for Fælleslisten i Sønderborg, fortæller, at mange tror, at Sønderborgs Fællesliste har forbindelse til protestbevægelsen.

- Der er flere af vores medlemmer, der har ringet til mig og spurgt, om vi er med i det nye landspolitiske projekt, men det er vi bestemt ikke, siger han til Ritzau.

Ingen vil opgive navnet

Hanne Pedersen er det ene af Fælleslistens otte medlemmer af kommunalbestyrelsen i Ikast-Brande, og hun fortæller, at man har drøftet, om man kan gøre noget for at stoppe forvirringen.

- Men det har vi indtil videre opgivet, for vi har bestemt ikke lyst til at opgive navnet Fælleslisten, som vi har haft i en del år nu, siger hun.

Hun synes, navnesammenfaldet er uheldigt og afviser i øvrigt, at hendes Fællesliste har nogen sammenhæng med det nye parti.

Formanden for protestpartiet Fælleslisten, Leif Hornshøj, er ked af, hvis navnevalget har skabt utilfredshed hos de andre fælleslister, men han regner ikke med, partiet skifter navn.

- Jeg kan ikke forstå, at det skulle kunne genere nogen. Vi valgte navnet op til det seneste regionsvalg her i Region Midtjylland, fordi vi mente, at det var et godt navn, forklarer han.

Leif Hornshøj er den ene af Fælleslistens to regionsrådsmedlemmer i Region Midtjylland