Facebook venner - ja eller nej?

Det var på nettet, at en pædagog forsøgte at lokke piger fra en institution i Stege til sex. Det siger politiet i dag. Sagen, der kom frem her på TV2 ØST i lørdags, har chokeret forældre i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pigernes og pædagogens computere er nu beslaglagt af politiet, fordi opfordringen til at dyrke sex skulle være kommet over Facebook. Det bekræfter politiet og Vordingborg Kommune i dag.

Niels Ole Finneman, der er internetforsker, mener det er problematisk, når pædagoger og lærere er venner med børn.

- Facebook er et frirum for dem, og det skal de have for sig selv. Det svare til at børn tidligere løb rundt i skoven, siger Niels Ole Finneman

     

 

Rikke Dehnbostel, der er lærer, mener ikke at det er et problem, at lærere og elever er venner på Facebook. Men at det er vigtig, at man som lærer gør sig bevidst om, hvordan man bruger Facebook.

- Jeg ser det som et supplement til mit lærerjob i forhold til, at jeg som lærer og klasselærer har et ansvar i forhold til mine elevers trivsel, siger Rikke Dehnbostel.

     

 

Et børnepanel under medierådet mener, at der burde være klare regler om, at elever og lærere ikke må være venner på Facebook.