¨

For få vasker hænder

Foto: TV ØST

Det er helt fint, at vi tager H1N1-influenzaen roligt, men det bekymrer Sundhedsstyrelsens direktør, at kun 18 pct. vasker hænder oftere, end de plejer.

Danskerne tager fortsat truslen om en epidemi med influenza H1N1 ganske roligt. Ifølge en ny Gallup-undersøgelse har 81 procent ikke ændret adfærd på grund af influenzaen, mens 18 procent oplyser, at de vasker hænder oftere, fire procent at de i højere grad undgår folk, der hoster eller nyser, mens kun en enkelt procent har undladt at rejse til bestemte rejsemål. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Og det er grundlæggende helt i orden at tage situationen med ro og undgå at lave om på sin hverdag, mener
administrerende direktør i Sundhedsstyrelsen Jesper Fisker. Men det bekymrer ham, at så få har intensiveret aktiviteten ved håndvasken:

- 18 procent er alt for lidt. Det tal ville vi gerne have meget højere,« siger han til avisen.
- At vaske hænder ofte - og hoste i et éngangslommetørklæde eller i ærmet i stedet for i hånden - er nogle af de mest effektive måder at forebygge smittespredning på, tilføjer Jesper Fisker.

Symptomerne på H1N1 er pludselig opstået feber, ondt i halsen, hoste, muskelsmerter og eventuelt diarré, som normalt vil gå over i løbet af få dage. Men hvis sygdommen udvikler sig, f.eks. med store smerter, feberen stiger meget, og man i et hele taget hurtigt får det værre, bør man gå til lægen, nøjagtig som ved en almindelig influenza.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App