¨

Få børn får mad fra kommunen

Foto: TV ØST

Daginstitutioner i fire kommuner her i landsdelen har stemt om den kommunale madordning igen. Tre ud af 108 institutioner har sagt ja denne gang. Det er kun en mere end sidste gang, men ministeren vil ikke ændre ordningen.

Lidt flere vil have madordning
Daginstitutionernes bestyrelser skal stemme om madordningen hvert andet år. I år har institutionerne i de første 25 kommuner holdt afstemninger, og ifølge Ritzau er der i år 20 flere, der fremover vil have kommunalt organiseret frokost.

Dermed vil 508 ud af i alt 1018 institutioner have den kommunale madordning.

Her i vores region har fire kommuner haft madordningen til afstemning. Kun tre institutioner - en mere end for to år siden - har sagt ja.

Fakta: Madordning her i regionen
Institutioner, der siger ja til madordningen, fordeler sig sådan her:

  • Stevns: Fra 1 til 2 ud af 14 (stigning på 100 procent)
  • Næstved: 1 ud af 52 (uændret)
  • Ringsted: 0 ud af 28 (uændret)
  • Sorø: 0 ud af 14 (uændret)

Minister: Giv ordningen tid
Men ministeren mener, at det er for tidligt at drage konklusioner på baggrund af afstemningerne.

- Der har været så meget ballade og uklarhed om de her madordninger, så vi skal lige give det en chance for at få det til at fungere. Det er første gang, der har været mulighed for at fravælge, siger Christine Antorini (Soc.dem.)

Hun er tilfreds med den eksisterende lov, der blev til efter et farceagtigt forløb under den tidligere regering. Det endte med, at forældrene hvert andet år skal stemme om maden.

- Som udgangspunkt er vi tilfredse med ordningen. Tilbuddet er sundt, lever op til kostrådene, og forældrene har mulighed for at fravælge det, siger hun.

I Kommunernes Landsforening kalder børneudvalgsformand Jane Findahl (SF) ordningen for bureaukratisk, men er enig i, at den lige skal have tid til at virke.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App