EU-sag kan koste Roskilde Festival dyrt

Roskilde Festivals status som momsfritaget er i farezonen, skriver Dagbladet. EU-Kommissionen mener, at Danmark fortolker reglerne for momsfritagelse for lempeligt og har taget skridt til en traktatkrænkelsessag, der kan ende for EF-Domstolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis Danmark taber sagen, får det ikke kun konsekvenser for Roskilde Festival, men også for andre musikfestivaler, foreninger og genbrugsbutikker, som heller ikke betaler moms af deres indtægter i dag, fordi de giver deres overskud til velgørende formål. Når momsen er et ømt punkt for festivalen, skyldes det, at hovedparten af indtægterne kommer fra billetsalget.

- Vi bliver rigtig meget ramt af det her og er meget opmærksomme på problematikken. Det er noget, vi har brugt mange kræfter på, siger Henrik Rasmussen, som er direktør for Foreningen Roskilde Festival, der arrangerer festivalen.

Der går sandsynligvis flere år, før der falder en afgørelse, men alligevel forbereder Roskilde Festival sig på det værste og er i gang med at finde frem til en ny økonomisk struktur, der kan erstatte den nuværende.